Mondkapjes af en niet langer thuiswerken, alleen als 1.5mtr afstand gewaarborgd kan worden

Gepubliceerd op 16 juni 2021 om 20:52

Foto: ©ANP - Jeroen Jumelet

Weg met de mondkapjes

Vanaf volgende week zaterdag mogen de mondkapjes eindelijk af en vervalt ook het advies om thuis te blijven werken, MAAR  alleen op plaatsen waar de anderhalve meter in acht kan worden genomen. Dit melden diverse bronnen uit Den-Haag aan de NOS. Dat wil niet zeggen dat de mondkapjes in het openbaar vervoer af mogen deze blijven namelijk voorlopig nog verplicht.

Demissionair minister De Jonge zei na afloop van overleg over Corona dat het idd "goed zou kunnen" dat de mondkapjesplicht volgende week wordt afgeschaft.

Anderhalve meter afstand, noodzakelijk

Alleen als er ook de anderhalve meter afstand kan worden gehouden, mogen de mondkapjes eindelijk af de geschatte datum is 26-06-2021. Eerst gaat het kabinet nog een advies afwachten van het Outbreak Management Team (OMT) over de beschermingsmiddelen in bijvoorbeeld supermarkten ze willen weten of ze nog noodzakelijk zijn. Vrijdag wordt definitief bekend hoe of wat, de verwachting is dat de verplichting om in supermarkten een mondkapje te dragen eindelijk gaat vervallen.

Ook bij het thuiswerken (advies) speelt de anderhalvemeter afstand dus een doorslag gevende  rol: mensen die bijvoorbeeld op kantoor willen werken, waar je anderhalve meter afstand kunt houden, kunnen weer gaan samenwerken. Waar je geen anderhalvemeter afstand kunt houden, blijft het advies dus : "Werk van uit huis."

"Het gaat hartstikke goed" aldus Demissionair minister Hugo de Jonge

De Jonge zei vanmiddag namelijk dat het kabinet alle maatregelen nog eens langs elkaar legt en dan gaat kijken welke maatregelen snel weg kunnen worden gelaten. "Het gaat gewoon hartstikke goed; het gaat heel vlot en snel met het vaccineren, we kunnen allemaal zien dat de besmettingscijfers en de ziekenhuiscijfers ontzettend snel dalen. Dat maakt het natuurlijk makkelijker, dat betekend ook dat we de volgende stap vrijdag al kunnen gaan zetten, maar gaat dan wel pas een week later in."

Hij gaf ook aan dat er van groot deel maatregelen afscheid genomen kan gaan worden, maar dat toch nog een deel voorlopig blijft. Daarbij wordt het 'epidemiologisch risico' bekeken, evenals dat de situatie van het najaar besproken gaan worden.

Eindelijk een lichtpuntje aan de heldere hemel, maar voor hoe lang? We zullen zien


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.