Grote brand, vakantiepark Beekse Bergen

Gepubliceerd op 16 juni 2021 om 10:50

Foto: Omroep Brabant

Grote brand Vakantie park Beekse Bergen.

In safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek woedt een grote brand. Volgens de eerste berichten is de brand uitgebroken in het hoofdgebouw van het park na een gaslek. Het gebouw staat aan de voorkant helemaal in brand, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

De rook is in de wijde omtrek te zien. Volgens de veiligheidsregio is de brandweer momenteel druk met blussen. Er worden meerdere voertuigen en een extra watertransport ingezet. De brand is na een gaslek uitgebroken.

In het hoofdgebouw zit een restaurant en een zwembad. Het safaripark zou om 10.00 uur open zijn gaan voor bezoekers. Er zijn geen gewonden gevallen er was niemand aanwezig in het gebouw.

Het vakantiepark wordt vooralsnog niet ontruimd. De wind staat gelukkig niet richting de huisjes, maar staat richting het buitengebied. Of de brand gevolgen gaat geven voor de dieren in het dierenpark is nog niet bekend. De brand is NIET op het terrein van het Safaripark, maar op het vakantiepark dat een eind verderop ligt.

Het vuur brak rond negen uur uit in restaurant Kaapstad. De melder sprak van een enorme steekvlam. Al heel snel sloegen de vlammen over naar het hele gebouw. Het pand kan wel als verloren worden beschouwd. Het is een enorm gebouw met een oppervlakte van 80 bij 50 meter.

Gevaarlijke stoffen ,Chloor en zwavelzuur kunnen vrijkomen


Een zwembad slaat chloor- en zwavelzuur op. Dat zijn zwaar giftige en bijtende stoffen. Er zijn dan ook speciale meetteams en een adviseur gevaarlijke stoffen aanwezig", zegt een woordvoeder van de Veiligheidsregio. Ze kon nu nog niet aangeven in welke mate die stoffen een gevaar zullen opleveren voor de volksgezondheid.

Er zijn 40 tot 50 brandweerlieden begonnen met het blussen van de grote brand. De brandweer heeft drie gewone brandweervoertuigen, een extra watertransport en een hoogwerker opgeroepen. Netbeheerder Enexis is inmiddels ook op de hoogte gesteld van het gaslek.

De brandweer adviseert wel de omstanders om uit de rook te blijven. Ook zijn er meldingen van stankoverlast uit de regio Goirle, Moergestel en omstreken.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.