Baudet, zijn werkwijze "irriteert" andere Tweede Kamer leden

Gepubliceerd op 15 juni 2021 om 20:17

Foto: Thierry Baudet ANP

Kamerfracties in discussie met FvD-leider Baudet over zijn debat aanvragen in de Tweede Kamer

Verschillende fracties in de Tweede Kamer hebben zich beklaagt over de werkwijze van Baudet. Zij hebben hem er op gewezen dat hij bij elk kamerdebat nieuwe debatten blijft aanvragen die al op de Kameragenda zouden staan.

Caroline van der Plas van BBB heeft van zich af gebeten, dat zij er schoon van zou hebben na zo'n debatverzoek van Baudet als "grote weigeraars" neergezet te worden in de video van FVD op YouTube. En dat ze zouden weigeren neemt ze Baudet zeer kwalijk.

"Op het gevaar af dat we weer als weigeraars in een filmpje van Forum komen, dat gebeurde vorige week ook, zeer kwalijk daarom steun ik ook nu het verzoek van de heer Baudet niet", zei Van der Plas. Zij vindt dat Thierry Baudet belangrijke dingen weglaat uit zijn filmpjes vooral waarom de partijen zijn verzoeken niet willen steunen.

Leijten van de SP laten het Baudet weten. "Het enige wat de heer Baudet doet, is een nieuw debat aanvragen, een filmpje knippen en plakken en vervolgens weer rosé gaan lopen drinken."

Ook werd hij door kamerlid Belhaay "arrogant" genoemd, "hij moest stoppen met zijn arrogantie" 

Groep van Haga wacht geduldig op het filmpje en steunde het debat als een van de enigste samen met SGP wel.

"achterafzaaltjes" zoals Baudet ze benoemt

Hij noemt de andere vergaderzalen anders dan de grote plenaire zaal volgens hem zijn dit "achterafzaaltjes". Zowat alle kamer fracties klagen steen en been over dat Baudet eerder niet als wel bij deze debatten is en dan achteraf iets op de agenda zou willen hebben, meestal zijn dit agenda punten die net zijn behandeld of al gepland staat.

Baudet heeft vandaag een debat aangevraagd over G7 top en diverse buitenlandse (internationale) onderwerpen die daar besproken zijn. "Jullie zijn al maanden bezig een debat tegen te houden over Build Back Better", beet hij terecht van zich af naar andere kamer fracties. Volgens Baudet is er sprake van een "geheime agenda", waar hij nu dus een debat over wil.

De fracties in de tweede kamer hebben hem erop gewezen dat er morgen al diverse debatten gepland staan over Europese zaken,  Ook de Eurogroep en de Raad van buitenlandse zaken staan op de kaart, waarbij deze onderwerpen aan de orde zouden gaan komen.

Thierry Baudet reageerd via Twitter op de NOS die ook hier een stuk over schreef het volgende:

"Ook NOS trapt in de framing. “Debat is morgen!” Onzin. Ten eerste gáát het niet om “Buitenlandse Zaken” maar om de implementatie van "Build Back Better" in Nederland. Ten tweede staat dat überhaupt niet eens op de agenda morgen. Wat een bedrog"!

Onderwerpen die morgen op de agenda staan en statement met wat er gebeurde in de Tweede kamer vandaag ⬇️

Thierry Baudet, over wat er morgen word besproken in de Tweede Kamer. Geen G7 top in ieder geval (Filmpje Facebook: Thierry Baudet)

Hier onder kunt u het G7 Rapport bekijken⬇️

G7 rapport
PDF – 774,9 KB 61 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Ryst
6 maanden geleden

Ach, wat je de ander adviseerd, heb je zelf het hards nodig!