Tilburgse kermis mag doorgaan, helaas zonder roze maandag.

Gepubliceerd op 14 juni 2021 om 22:39

De Tilburgse kermis mag doorgaan.

Dat is maandagmiddag bekend gemaakt. Er kunnen 140 attracties terecht dat is zo'n 70% van de normale kermis die normaal uit 200 attracties bestaat. Je mag de kermis betreden zonder toegangstest.

De kermis gaat plaats vinden op vrijdag 16 juli en eindigt zondag 25 juli. De kermis kan nog steeds niet zo worden als voor corona maar het is een begin voor de kermis exploitanten, gelukkig voor de exploitanten wordt hij wel weer groter dan als afgelopen jaar. De kermis wethouder gaf al eerder aan dat hij het zo groot mogelijk wilde hebben.

“Wij zijn de kermisstad van Nederland en Europa. Het is heel belangrijk dat het doorgaat, ook voor exploitanten”, verteld kermis wethouder Dols.

Roze Maandag mag helaas niet door gaan, dat komt omdat dat volgens Dols niet kan met de huidige corona maatregelen, er mogen ook geen andere evenementen plaats vinden en er komen dan ook geen attracties op de Besterdring en het Koningsplein. De drukte word gereguleerd door middel van crowd control.

Corona-kermis van 2020
Afgelopen jaar ging de kermis in Tilburg gewoon door natuurlijk wel in een minder grote vorm ivm corona. Toen waren over vier afgesloten pleinen ongeveer 55 attracties aanwezig , bij een normale Tilburgse kermis staan er zo'n 200 attracties. Toen werden het Besterdplein, Koningsplein, Stadsforum oftewel stadhuisplein van Tilburg en de Paleisring afgeslotsen met omheiningen, dat was om er voor te zorgen dat het niet te druk zou worden op deze pleinen.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.