Klimaat activist Jelle de Graaf "ik heb letterlijk doodsangsten uitgestaan"

Gepubliceerd op 14 juni 2021 om 10:58

Foto: Jelle de Graaf (Twitter)

Ik heb letterlijk doodsangsten uitgestaan.

Jelle de Graaf graaf zat op de rijbaan om een statement te maken voor het klimaat, levensgevaarlijk zeggen sommige andere snappen de actie.

Ik heb letterlijk doodsangsten uitgestaan schrijft Klimaat activist Jelle de graaf op Twitter , maar hij is  nog veel banger voor wat er gebeurt als we geen klimaatactie zouden ondernemen.  Hij droeg op zijn borst een bord met de tekst "Ik ben bang dat het al te laat is om de ergste scenario's van de klimaatcrisis af te wenden".

Foto: Jelle de graaf (Twitter)

Op de achterkant hing een bord met de tekst van Raouf, uit Tunesië: "I want the pollution of the land, sea and air in my hometown to stop." Hij wilde hiermee aandacht vragen voor het mondiale Zuiden waar de gevolgen van de klimaatcrisis nu al dodelijk zouden zijn volgens hem. 

Foto: Jelle de graaf (Twitter)

De actie riep veel reacties op leuke maar ook boze reacties. Mensen spraken hem aan zo schrijft hij op Twitter, sommige gaven een schouderklopje, een box en zelfs kreeg hij een kopje koffie, maar er was ook veel vooral verbale agressie.

Een persoon was het er niet mee eens dat Jelle op de weg zat en probeerde hem letterlijk van de weg te rijden. Zoals je op het filmpje hieronder kan zien, hij kon maar net wegkomen. 

Klimaat activisten

Klimaat activisten hebben vaker zulke acties een tijd geleden hadden een enkele aanhangers van Extinction Rebbelion zich vastgeketend en vastgeplakt aan een gebouw in Den-Haag. Zij doen dit om aandacht te vragen voor het "Klimaat" probleem, wat er volgens (vele) andere niet is!


Reactie plaatsen

Reacties

Marian Van Vliet
6 maanden geleden

Alweer word hier klimaat verward met milieu vervuiling.