Zeven politieagenten verdacht van strafbare feiten (Limburg)

Gepubliceerd op 14 juni 2021 om 09:34

Foto: Politie bureau Horst aan de Maas, Limburg (politie.nl)

Zeven (oud) politie agenten van de politie in Horst, Limburg verdacht van een misdrijf

7 politie agenten worden verdacht van een misdrijf, is er uit een onderzoek van de rijksrecherche gekomen. Het Openbaar Ministerie in Maastricht geeft hierover een bevestiging dat was te lezen in dagblad De Limburger.

Het is nog niet bekend waar de (oud) politie agenten precies van verdacht worden. Het enige wat al wel duidelijk is geworden is dat door hun handelen tien politieonderzoeken "kapot" zijn gemaakt dat zegt het OM. Het Openbaar Ministerie heeft daardoor de vervolging in deze strafzaken noodgedwongen moeten stoppen en of kon eerdere uitgesproken vonnissen niet in uitvoering laten brengen.

Het onderzoek  naar de (oud) politie agenten volgden op vermoedens dat ze foute en valse  processen-verbaal hadden gemaakt, dat er huiszoekingen zijn uitgevoerd die niet volgens de regels van hun handelen verliepen en (onnodig) geweld tegen arrestanten hebben gebruikt. En zelf zijn er mogelijk verdachten veroordeeld op grond van "onrechtmatig" verkregen bewijs.

Hoe wat of wanneer de zeven verdachte (oud) politie agenten voor de rechter moeten verschijnen is nog niet bekend gemaakt. Wel weten we dat in de zomer  het OM zich over het rapport van de rijksrecherche gaat buigen, ook word daar vervolgens besloten of en wie waarvoor gedagvaard gaat worden, aldus het OM.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.