Boeren zorgen voor goed verloop, GEEN "wake" voor de deur bij de getroffen boer

Gepubliceerd op 12 juni 2021 om 19:57

Foto: video in verzet

Boeren verkomen wake voor de deur bij de getroffen boer

Ongeveer +-120 boeren en 50 traktoren van Farmers Defence Force waren met opzet aanwezig in Nederweert. Ze hebben met hun trekkers 4 uitgangswegen bij het dorp afgesloten, het was een dynamische afsluiting (weg was natuurlijk wel vrij voor de huldiensten)

Ze hebben ervoor kunnen zorgen dat de actiegroep Animal Rights geen "wake"  kon houden bij het boerenbedrijf in Nederweert waar afgelopen week 4600 varkens om zijn gekomen bij een heftige stalbrand. De boeren hebben overigens niets tegen het demonstreren van de activisten maar doe dat niet voor de deur van de getroffen boer.

Voorman Mark van den Oever van FDF waarschuwde met een filmpje op Facebook dat de Animal Rights-activisten niet moesten proberen op het boeren erf te komen, de activisten wilden met foto's van de brand langs het huis gaan lopen, de boeren van FDF hebben er voor gezorgd dat dit niet mogelijk was.

De "wake" van de dierenrecht activisten is naar het Raadhuisplein verhuist er waren zo'n 40 tot 50 activisten aanwezig, het Raadhuisplein ligt in het centrum van Nederweert. Een woordvoerder van Animal Rights laat bij 1Limburg weten dat er geen plannen meer zijn om naar het bedrijf te gaan.

Opgepakt en Aangesproken

Uiteindelijk zijn er 2 activisten opgepakt die zich schuil hielden in de buurt van de boerderij verder werd er een activitist aangesproken omdat zijn/haar honden in een bloedhete auto opgesloten waren.

Beelden: video in verzet youtube

Beelden: video in verzet facebook


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.