Pieter Omzigt, komt terug als kamerlid maar verlaat CDA met "pijn in het hart"

Gepubliceerd op 12 juni 2021 om 17:33

Foto: ANP

Pieter Omtzigt heeft zijn partijlidmaatschap van het CDA opgezegd.

Dat heeft alles te maken het naar buiten komen van een memo die was bedoeld voor de evaluatiecommissie onder leiding van burgemeester Liesbeth Spies, waarin hij fel uithaalt naar het CDA, Omtzigt wil wel in de Kamer blijven, Maar gaat verder als onafhankelijk Kamerlid. 

De notitie heeft tot enorme onrust geleid binnen de partij van het CDA. ,,Nu dit stuk en een deel van mijn scherpe visie op straat ligt, is het voor mij nog moeilijker geworden om binnen het CDA te blijven functioneren”, is zijn verklaring. ,,Dat is jammer, maar wel overduidelijk. Daarom heb ik zojuist met pijn in mijn hart partijvoorzitter Marnix van Rij laten weten dat ik mijn CDA-lidmaatschap opzeg.”

In de uitgelekte memo schrijft Pieter Omtzigt dat hij zich regelmatig niet veilig voelde in het CDA, en dat partijleden hem in appgesprekken/groepen uitscholden voor psychopaat en teringhond. 

Reactie CDA:

Partijleider Wopke Hoekstra en interim-partijvoorzitter Marnix van Rij hebben gereageerd op Twitter:

"Wij zijn ontzettend teleurgesteld en geschrokken dat Pieter Omtzigt besloten heeft het CDA te verlaten. We kunnen niet anders dan zijn besluit respecteren maar hadden op een andere uitkomst gehoopt".

Verklaring Pieter Omzigt 12-06-2021


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.