Enorme vlag van hart voor vrijheid gespot in Voorhout, niet iedereen is er blij mee

Gepubliceerd op 12 juni 2021 om 10:46

De vlag in Voorhout (CIDI)

Enorme vlag van hart voor vrijheid gespot, niet iedereen is er blij mee

Het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) heeft vrijdag via Twitter zich zelf uitgesproken over een vlag met daarop een quote van "Adolf Hitler", deze vlag wapperd bij een huis aan de Jacoba van Beierenweg in Voorhout. De vlag is bedoeld als een protest tegen de coronamaatregelen.

Het hart voor vrijheid initiatief waar de vlag vandaan komt, strijd tegen de dictatuur die ons te wachten staat, aldus hart voor vrijheid.

Het CIDI noemt het gebruik van de Hitlerquote schandelijk en smakeloos en stelt dat de gemeente volgens omwonenden geen aanleiding ziet om de vlag weg te halen.

Fractievoorzitter Monique de la Rie van de VVD heeft via Twitter opgeroepen op tot een snelle reactie van de gemeente Teylingen en burgemeester Carla Breuer. Ze kreeg steun van D66 en de PvdA. De gemeente laat via Twitter weten de vlag met tekst ook ongepast te vinden en er totale afstand van te nemen. Ze kunnen er juridisch alleen weinig aan doen omdat er juridisch niets mis is.

“We hebben helaas geen juridische grondslag om deze te verwijderen. De politie is op dit moment in gesprek met de bewoner om hen te bewegen de banner weg te halen”, zo legt de gemeente uit.

(Demonstreren is een grondrecht en dat mag je op verschillende manieren doen of het het nu leuk vind of niet de bewoners doen niets verkeerd!)

Foto: de Teyding


Reactie plaatsen

Reacties

Paul Hulsbosch
6 maanden geleden

Mooi en prettig eigenzinnig gebaar van die mensen.
Andere tijden andere tekst, dit is dus ook andere koek dan flauwe "Loesje" teksten.

Michiel Peters
een maand geleden

Demonstreren en vrijheid van meningsuiting behoren tot de rechten van de mens. Wat ik nog veel kwalijker vind is dat je het over bepaalde zaken gewoon niet mag hebben. Dat je de mond wordt gesnoerd en geen discussies mag voeren. Elk jaar moeten we deze tijd herdenken, maar het er over hebben mag blijkbaar niet. Ik vind dat we juist waakzaam moeten blijven en dat we goed moeten beseffen waar het toen allemaal mis ging. Waarom hebben we het alleen maar over de verschrikkelijke kampen en gaskamers en niet over de tijd die er aan voorafging of de uitsluiting. Dit is een gevaarlijke ontwikkeling en werkt communisme in de hand. Vrijheid behoud je door waakzaam te blijven en niet door weg te kijken en mensen de mond te snoeren.