"heel vervelend en beschadigend" aldus Wopke hoekstra

Gepubliceerd op 11 juni 2021 om 11:22

Foto: winst voor Hugo als lijsttrekker CDA. ©ANP

CDA-leider Hoekstra vindt de inhoud van het uitgelekte document van Kamerlid Omtzigt "heel vervelend en beschadigend".

In het artikel van gisteren "Omtzigt legt bom onder CDA, vernietigend,, deelt Omtzigt harde klappen uit aan zijn eigen partij. Hij verteld in de memo onder meer dat hij heeft gelezen in appjes over hem, dat andere partijleden scheldwoorden gebruikten als 'eikel' en 'teringhond'. Ook voelt Omzigt zichzelf gepasseerd voor het lijsttrekkerschap, er was hem namelijk beloofd dat hij De Jonge zou mogen opvolgen als die zich zou terugtrekken als lijsttrekker dit is niet gebeurd. Wobke Hoekstra is nu de lijsttrekker van het CDA

Hoekstra zei voor dat ze de ministerraad ingingen dat het hele sruk heel veel vragen en antwoorden oproept, maar natuurlijk wil hij deze eerst intern in het CDA gaan bespreken. "We zullen ook dit weer moeten oplossen.'' Hij gaf aan dat de notitie bedoeld zou zijn voor een CDA-commissie die de verkiezingscampagne zou onderzoeken: "Ik vind het vervelend dat dit op straat ligt, terwijl de evaluatie nog loopt."

Hoekstra ontkende met hand en tand dat grote sponsoren (ruim 1 miljoen gedoneerd) invloed zouden hebben gehad op het verkiezingsprogramma van de CDA, zoals Omtzigt in zijn memo laat weten. Gisteren heeft CDA-voorzitter Van Rij ook al afstand genomen van die beschuldigingen.

De Jonge: wil er niets over zeggen

Minister De Jonge, die eerder de CDA-lijstrekker was, maar zich later heeft terug getrokken om zich volledig op "corona" te focussen, wil niks over de uitgelekte documenten zeggen. "Ik heb er natuurlijk allerlei ideeën over hoe het zit en ik zou er graag op willen reageren, maar ik denk dat het niet verstandig zou zijn." 

Grapperhaus wilde ook weinig kwijt dan alleen dat "al die onrust niet goed is". Ook hij geeft aan dat  commissie de verkiezingscampagne onderzoekt. "Die moet met een afgewogen oordeel komen".

Bijleveld hoopt dat de commissie-Spies snel met een rapport gaat komen. Ze vertelde dat"iedereen wat doet" en dat ze gisteren nog een heel gesprek met omzigt had gevoerd. Natuurlijk is het een met partijvoorzitter Van Rij dat er scheldwoorden zijn die CDA'ers over Pieter Omtzigt hebben gestuurd in de appjes etc niet door de beugel kunnen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.