Karin Bloemen "gekwetst" door Hugo de Jonge

Gepubliceerd op 11 juni 2021 om 09:48

Foto: Karin Bloemen (Libelle)

Hoe kun je zoiets zeggen?

Karin Bloemen was afgelopen maand hardstikke boos op demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. De politicus zei toen dat mensen niet percee of verplicht naar het theater hoefden, maar ook gewoon thuis een dvd konden opzetten.

“Ik vond dat verschrikkelijk”, verklaarde Bloemen vrijdag in De Telegraaf. “Hoe kun je zoiets publiekelijk zeggen zonder je daarvoor te schamen? Die man snapt het blijkbaar gewoon niet.” aldus Bloemen

"Neerbuigend naar publiek en vakgenoten"

Karin Bloemen vindt de uitspraken neerbuigend naar zowel het publiek als haar vakgenoten. “Er zijn mensen die een jaar voor dure kaartjes sparen om een voorstelling te kunnen zien. En vervolgens roept deze minister met dedain: ’Zet maar een cd op.’ Hoe durf je dat zo uit te spreken? Ik vond het een belediging naar de gehele de culturele sector. Ik was écht geraakt en gekwetst!”

Karin Bloemen heeft ongeveer tachtig voorstellingen moeten uitstellen of afzeggen dit allemaal toen de "coronacrisis" uitbrak. Inmiddels werkt ze inmiddels samen met Cor Bakker aan een totaal nieuwe verfrissende show en is ze begonnen aan de voorbereidingen voor haar veertigjarig jubileum in 2023. Zo vertelt ze in de Telegraaf dat ze niet meer kan wachten om weer Te mogen optreden. “Ik mis mijn publiek, de lachsalvo’s en natuurlijk het applaus.”


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.