Grootste kerstmarkt van Nederland afgelast: 'De risico's zijn te groot'

Gepubliceerd op 11 juni 2021 om 08:15

Foto: kerstmarktdordrecht.nl

 

Het moet nog zomer worden, maar de eerste kerstmarkt van 2021 is al afgelast.

En het is niet de minste, want de Dordtse kerstmarkt is in Nederland grootste. Het evenement vind normaal gesproken plaats in december en duurt 3 dagen.

Gerben Baaij de organisator van Dordrecht Marketing & Partners baaltals.een stekker, maar hij moet realistisch blijven. "Je kunt het niets organiseren op het moment dat de kerstmarkt er is met deze coronamaatregelen", vertelt hij tegenover Hart van Nederland.

350.000/400.000 bezoekers per jaar

Elk jaar trek dit evenement zo'n 350.000 tot 400.000 bezoekers. Het is een probleem de organisatie kan niet in de toekomst en met wat betreft mogelijke versoepelingen, wordt het zekere voor het onzekere genomen.

Als je de kerstmarkten met festivals vergelijkt die vanaf juli wel weer met veel bezoekers door kunnen gaan, kan Baaij weinig. "Festivals hebben een hek en de kerstmarkt is in de binnenstad, dus dat kan niet. Niemand kan dan de anderhalve meter regel garanderen en toegangstesten zijn niet mogelijk."

Aanlooptijd van een maand of negen

Er moet zoveel vooraf geregeld worden. "Zo'n groot evenement heeft een aanlooptijd van een maand of negen.", Spreekt Baaij uit ervaring. " De risico's zijn simpelweg te groot. En daar komt dan ook nog eens bij dat de route van de kerstmarkt niet zo eenvoudig is om laatste moment aan te passen. We kunnen niet zeggen: we doen het zomaar even anders."

Vorig jaar was de kerstmarkt ook al geannuleerd In plaats van een kerstmarkt wordt er wel gekeken naar een ander evenement dat georganiseerd word met de kerst, namelijk de Dordtse Decemberdagen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.