President Macron (Frankrijk) krijgt klap in het gezicht

Gepubliceerd op 8 juni 2021 om 22:14

Foto: screenshot uit filmpje

De Franse president Macron is in zijn gezicht geslagen

Een man heeft de Franse President Emmanuel Macron in zijn gezicht geslagen toen die een bezoek bracht aan het zuidwesten van Frankrijk. Dat is te zien op de beelden die zijn opgedoken. De man staat in de drukte achter de dranghekken als Macron aan komt lopen. Als Macron met de bewuste man een gesprek wil aangaan, haalt hij uit naar het gezicht van Emmanuel Macron en slaat de President met platte hand in zijn gezicht, zo laten de beelden zien.

Beveiligers trekken Macron dan ook meteen weg en duwen de man tegen de grond. De man die de klap uitdeelde samen met een ander persoon zijn meteen gearresteerd. De man riep  ‘A bas la Macronie’, Wat Weg met Macron betekend. hij uitte zijn ongenoegen op het beleid van Macron. De Franse premier Castex noemde het een belediging voor de democratie.

De man sloeg toe in Tain-l’Hermitage, een plaatsje onder Lyon, dat melden de Franse media. Het was het tweede plaatsje dat Macron tijdens zijn doorreis door Frankrijk bezocht, waarmee hij de “pols van het land” wil opnemen na ruim 1 jaar in de coronacrisis. Er zijn nog 10 bezoeken te gaan naar andere steden en plaatsen.

Beeld: nos


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.