1200 prikken gezet, lange wachtrij

Gepubliceerd op 8 juni 2021 om 08:43

Rij auto's die staat te wachten op een parkeerplek. Foto: Koen Laureij

 

Een spontane ’prik-actie’ van de GGD in de Utrecht (Nieuwegein) heeft maandag veel mensen op de been gebracht

Hoewel er eigenlijk alleen zorgmedewerkers en hulpdiensten werden ingelicht, ging de oproep helemaal viraal via WhatsApp. „Echt bizar”, reageert de GGD.

Een gigantische rij, dat klopt”, vertelt een woordvoerder van de GGD Regio Utrecht. Die spreekt van ’een noodgreep’. Er is een waterleiding is gesprongen vrijdag waardoor ook nog een stroomstoring was onstaan. De koelkasten sprongen uit. En dus zat de GGD met 1200 ’extra’ Janssen-vaccins die „vanavond moésten worden gezet.”

Het was de bedoeling dat alleen eigen personeel en zorgpersoneel zou worden gevaccineerd. Helaas konden die niet allemaal komen. „Vervolgens is het helemaal viraal gegaan in allerhande WhatsApp-groepen”, zegt Van der Meer. „Bizar. Wij hebben zelf niet eens een bericht uitgestuurd, maar binnen twee uur zaten we aan de 1200 mensen.”

Festival?

„Ik heb een beetje het idee dat we in een festivalrij staan”, zegt een van de prikenthousiastelingen tegen RTV Utrecht. „De zon gaat mooi onder. De rij van Lowlands is er niks bij.” Een ander verklaart tegen de tv-zender: „Ik zat net het laatste seizoen van ’Ex on the beach’ te kijken, toen een vriendin die bij de GGD werkt appte dat er 1200 prikken over waren. Toen dacht ik, we springen in de auto!”

De GGD blikt terug op een geweldig geslaagde dag. „We hadden echt zoiets van: alles op alles zetten. Het hele management is halsoverkop naar Nieuwegein vertrokken”, lacht Van der Meer, „om als wegwijzer of begeleider op te treden.”

Beeld: rtlnieuws


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.