Supermarkt in Helmond ontruimt na poging plofkraak

Gepubliceerd op 7 juni 2021 om 11:42

Poging plofkraak op geldautomaat bij Jan Linders in Helmond. © Fotopersburo Bert Jansen / Dave Hendriks

Supermarkt in Helmond ontruimd na poging plofkraak 

Bij de Jan Linders supermarkt aan in Helmond (Dijksestraat) is zondag op maandag nacht een plofkraak gepleegd op een geldautomaat. De omgeving van en rondom de  supermarkt is tijdelijk afgezet, de supermarkt en is ontruimd. De explosieve opruimingsdienst EOD is aanwezig en doet onderzoek naar mogelijk gevaar door explosie.

De plofkraak vond plaats rond de klok van 02.45 uur. Uit de camerabeelden die de politie heeft bekeken, blijkt dat er twee personen op een scooter hebben geprobeerd om de geldautomaat te laten exploderen. Na de mislukte plofkraak gingen zij er weer vandoor op de scooter.

Een goed oplettende burger alarmeerde de politie maandagochtend over de schade aan de geldautomaat bij de Jan Linders in Dijksestraat. Een gespecialiseerde agent kwam ter plaatse en stelde vast dat het om een poging tot plofkraak ging. De EOD werd geïnformeerd en is ter plaatse om te bekijken of er nog mogelijk gevaar voor explosie dreigt. De supermarkt aan de Dijksestraat is dan ook tijdelijk ontruimd.

Het is niet bekend of de verdachten inmiddels Zijn aangehouden.

Poging plofkraak op geldautomaat bij Jan Linders in Helmond. © Fotopersburo Bert Jansen / Dave Hendriks


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.