Dan krijgen we ons "nieuwe leven" terug 

Gepubliceerd op 7 juni 2021 om 11:07

Foto: Ad.nl

"Dan krijgen we ons "nieuwe leven" terug 

"Het is ongelooflijk. Een maand geleden hadden we nog een piek, nu is het aantal ic-opnames met 60 procent gedaald." Dat vertelde ic-arts Diederik Gommers gisteravond aan tafel bij Humberto. Hij heeft daarom maar één boodschap voor ons allemaal: "Ga weer leven".

Er het geeft Diederik Gommers een ander gevoel, nu er een flinke daling in de IC cijfers is.

"Tuurlijk wisten we dat dit eraan zat te komen, maar als je het dan ook echt ziet gebeuren, word ik daar echt heel enthousiast van", vertelde Gommers bij Humberto in de live show.

Aan het eind van de zomer is iedereen zeker voor de eerste keer gevaccineerd, verwacht Gommers. "Dan krijgen we ons 'nieuwe leven' terug", vertelde hij bij humberto.

Vaccinatiebereidheid jongeren

Het is volgens de ic-arts alleen nog spannend hoe hoog de vaccinatiebereid onder jongeren zal zijn. "Als we erin slagen om in Nederland een vaccinatiegraad van 75 procent te halen, dan blijft het reproductiegetal (de zogenoemde R) onder de één." Zo blijven in het najaar en de winter ook beschermd tegen een nieuwe uitbraak en varianten van het virus.

Hoe de ic-arts denkt over de volgende versoepelingen, die mogelijk op 25 juni al ingaan? Gezien het snel dalende aantal besmettingen kán het, zei Gommers. "Het enige lastige aan ons gedrag is: als we een vinger krijgen, pakken we de hele hand. We doen dan net alsof alles voorbij is."

Bekijk het hele gesprek hier:

Beeld: rtlnieuws


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.