Na Michaela Spaanstra zegt ook Yvette Broch niet deel te nemen aan de zomerspelen in Japan

Gepubliceerd op 4 juni 2021 om 19:52

Yvette Broch heeft voor haarzelf besloten zich niet beschikbaar te stellen voor de Olympische Spelen in Japan van 2021.

Dit nieuws kwam van een kort persbericht van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) Ze heeft haar besluit genomen om „coronagerelateerde redenen.”

 

Het Nederlands Handbal Verbond respecteert wel de beslissing van Broch, maar betreurt deze ook wel. ,,We respecteren de beslissing die Yvette heeft genomen, al vinden we het ontzettend jammer dat ze zich niet beschikbaar stelt voor de Olympische Spelen. Ze is een fantastische handbalster en we hadden haar graag op het veld zien schitteren"

Broch had eerder al laten weten dat ze zich niet wil laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat zou voor nu dus betekenen dat ze in Tokio haar tijd vrijwel volledig in afzondering zou moeten doorbrengen. Dat ziet Yvette Broch niet zitten.

 

Het is een begrijpelijke situatie niemand zou met dwang of drang een vaccin moeten nemen er is namelijk uitgesproken dat deze vrijwillig zou zijn.

Dit is niet de eerste topsporter die zich niet wil laten vaccineren ook Rolstoeltennisster Michaela Spaanstra zou naar de paralympics gaan maar heeft ook nee gezegt tegen het corona vaccin haar statement was te lezen op haar fb

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4322121194486147&id=100000649276935

Foto: Michaela Spaanstra (Pix4Profs/Jan Stads)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.