Opstand bij VVD tegen coalitie van Groenlinks

Gepubliceerd op 4 juni 2021 om 09:59

Foto: Volkskrant

Klassiek Liberaal (VVD) wil niet dat hun partij gaat samenwerken met GroenLinks (GL)

Een groep VVD’ers, onder de naam Klassiek Liberaal, komen in opstand tegen een veel besproken coalitie met GL. Klassiek Liberaal heeft een petitie opgestart om hun partijleider Mark Rutte niet met de groenlinks van Jesse Klaver samen te laten werken. „Soms moet je stront stront noemen”, zegt voorzitter Ad Lagas.

Bij Klassiek Liberaal zijn  vele hoge VVD’ers aangesloten, onder wie gemeenteraadsleden, wethouders en ook voormalig Kamerleden. Voorzitter Lagas vindt vooral de standpunten die Groenlinks heeft over migratie, de energietransitie en veiligheid een ’no go’. „We staan op bijna alle punten dan ook lijnrecht tegenover elkaar.”

Lagas vreest met GroenLinks een land vol windmolens en zonnepanelen en migranten. „En straks moeten we ’pang pang’ roepen, want dan hebben we door GL geen munitie meer.” en dat komt dan alleen door samen te werken met groenlinks

Zoals Lagas zegt staan er  zo'n 150 prominente VVD-leden achter de petitie die klassiek Liberaal opgestart is, deze wordt vrijdag ingediend om Rutte tot terug te fluiten. „We staan nog wel achter hem”, benadrukt de voorzitter van Klassiek Liberaal dan ook.

Klassiek Liberaal trapt wel eens vaker op de rem als de VVD wat betreft de club te ver naar links dreigt te gaan hangen. Lagas geeft toe dat de oproep niet representatief is voor de hele VVD, maar waarschuwt Rutte dat verzet tegen een coalitie met GL wel in rap tempo aan het groeien is 

 

Bron: (gedeeltelijk) telegraaf


Reactie plaatsen

Reacties

Remy Stam
6 maanden geleden

Mag ook hopen dat zn kleine club als GL nooit zal regeren, zou een schande zijn voor nederland