77 jarige man overleed kort na zijn tweede vaccinatie

Gepubliceerd op 3 juni 2021 om 11:27

Foto: Christianne Melgert/Facebook

Een man van 77 uit Arnhem is overleden, uren nadat hij voor de tweede keer een corona vaccinatie heeft gekregen. Er staat nog geen verband vast. Wel hoopt zijn dochter Christianne dat mogelijk zeer heftige bijwerkingen van de prikken onder de loep worden genomen en patiënten niet aan hun lot worden overgelaten.

Christianne Melgert vertelt over haar vader Chris die in de vroege ochtend van 19 mei overleed. De dag ervoor kreeg hij op het sportcentrum Papendal bij Arnhem zijn tweede prik met het vaccin van BioNTech/Pfizer. De bijwerkingen bleken heftig, Melgert overleed.

Een verband tussen de vaccinatie en het overlijden van Chris Melgert uit Arnhem staat (nog) niet vast. Zijn kinderen wachten op de uitslag van de autopsie op het lichaam van hun vader.1

3 april was de dag dat de inwoner van Arhnem zijn 1ste vaccinatie kreeg. Volgens bijwerkingencentrum Lareb zijn er tot nu toe 280 sterfgevallen gemeld na een vaccinatie met het vaccin dat ook Christiannes vader toegediend kreeg.

De vader kreeg ondragelijke pijnen en belde de huisartsenpost maar kreeg deze niet aan de lijn. Nadat Melgert 112 had gebeld, kwam er een ziekenwagen. De ambulancebroeder gaf de Arnhemmer 5 milligram morfine en 2 paracetamol tegen de pijn. Ook sprak zijn dochter nog met het ambulance personeel

Christianne: "Die gaf aan dat als de pijn niet binnen een uur afgezakt was, papa de HAP moest bellen. Wij hebben papa ook nog aan de lijn gehad en afgesproken dat wij hem over een uurtje zouden bellen hoe het ging. Langskomen vond hij niet nodig, het is namelijk geen pieperd."

Na een uur zakte de pijn niet af "hij hield het niet meer vol" verteld dochter de morfine sloeg niet aan en daarom belde hij opnieuw de huisartsen post, De centralist van de HAP  zei er iemand een recept moest komen halen voor hem. "Mijn vader ging de discussie aan", zegt Christianne Melgert. "Hij wilde een arts of ambulance en wilde zijn dochters niet bellen, want dat zou niet de oplossing zijn."

Het gesprek tussen Chris Melgert en de centralist van 112, de eerste keer dat hij hulp nodig had, duurde bijna 14 minuten en was om 21.45 uur. De ambulance was om ongeveer 22.15 uur bij hem. Bijna anderhalf uur later belde Melgert alsnog de huisartsenpost. Dat gesprek duurde 20 minuten.

De 77-jarige Melgert belde na dat telefoontje in paniek de zus van Christianne in Slijk-Ewijk. Hij zei dat ze (de dokter van de HAP, red.) niet wilden komen." Christiannes zus trof hun vader later levenloos op de bank aan. "Ze hebben mijn vader twintig minuten gereanimeerd, maar het had geen zin meer."

Die laatste momenten waren traumatisch voor Chris Melgerts kinderen. Christianne: "Tijdens het gesprek met 112 dat mijn zus voerde, vroeg de centralist haar de hartslag van papa te checken. Mijn zus was naar buiten gelopen, want ze kon het niet aan. Toen zei de centralist of ze niet bij de buren aan kon bellen. Maar het was al kwart voor een 's nachts. Dan ga je niet aanbellen, dan moet er hulp komen."

Ze zegt: "Mijn zus heeft nachtmerries hoe ze mijn vader heeft aangetroffen op de bank en ik krijg de beelden van de reanimatie maar moeilijk uit mijn hoofd."

Waarom ze aan de bel trekt? "Ik weet uiteraard niet of mijn vader nog zou hebben geleefd als ze hem wel hadden opgenomen. Mijn vader krijg ik er niet mee terug, maar ik wil meer aandacht voor mogelijk heftige bijwerkingen na de tweede vaccinatie met Pfizer. Hij had een bloeddruk van 170/110. Dan neem je iemand toch gewoon mee?!"

Directeur Roland Ekkelenkamp van de Huisartsenpost in Arnhem zegt dat zijn organisatie graag met de dochter van Melgert in gesprek wil. "We kunnen vanwege de privacy inhoudelijk niet ingaan op deze zaak", zegt hij. "Maar we nemen deze klacht uiterst serieus en we zijn een onderzoek gestart."

Bron: omroep gelderland (Henri van Veen)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.