De Versoepelingen van 5juni, snapt u het nog?

Gepubliceerd op 3 juni 2021 om 11:01

Aanstaande Zaterdag komen er nieuwe versoepelingen.

Zaterdag 5 juni mag er in Nederland weer wat meer, het aantal positieve testen daalt gestaag waardoor er meer mogelijk is volgens demissionair president Mark Rutte en Demissionair Minister Hugo de Jonge.

Zo mogen eet en drink gelegen heden ook weer binnen gasten ontvangen, wel moet er een reservering gemaakt worden en is het verplicht om vanaf 13 jr een mondkapje binnen te dragen behalve als je zit.

De cafés mogen na een lange sluiting ook gasten gaan ontvangen, dit mag alleen niet aan de bar of speelautomaat en ook is het verboden om voetbal te kijken (ook niet tijdens EK) en live entertainment uit te nodigen. Het is alleen toegestaan achtergrond muziek te laten horen.

Snapt u het nog? Laat je reactie hier achter 

Horeca open (RIVM)

Eet- en drinkgelegenheden mogen weer open. Ook coffeeshops en sportkantines mogen weer open. Er geldt wel een aantal voorwaarden: 

  • Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht. Zitplekken aan de bar en speelautomaat zijn niet toegestaan. 
  • Eet- en drinkgelegenheden mogen open zijn tussen 06:00 en 22:00. 
  • Er wordt gewerkt in shifts. Gasten arriveren dus op een vast tijdstip. Er zijn maximaal 2 shifts per tafel per avond tussen 18.00 en 22:00 uur mogelijk. 
  • Zelfbediening is niet toegestaan. 
  • Entertainment, zoals liveoptredens of videoschermen, is niet toegestaan. Alleen achtergrondmuziek is toegestaan, ook niet tijdens EK. 
  • Een reservering, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht. Er mag voor maximaal 4 personen tegelijk worden gereserveerd. Dit is met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar en personen uit hetzelfde huishouden. Het personeel in de horecasector wordt geadviseerd om twee keer week een zelftest af te nemen. Hierover worden afspraken met de sector uitgewerkt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.