betrapt tijdens geheim formatieoverleg: Kaag, Klaver en Ploumen bijeen in D66-fractiekamer

Gepubliceerd op 3 juni 2021 om 10:26

ANP / Bart Maat

De linkse partijen zijn betrapt tijdens geheim formatieoverleg: Kaag, Klaver en Ploumen samen gekomen in D66-fractiekamer

D66-partijleider Sigrid Kaag is woensdagmiddag in het geheim  met haar collega’s Lilianne Ploumen (PvdA) en Jesse Klaver (GL) samen gekomen in de fractie kamer van D66. Dit gebeurde nadat Mariëtte Hamer (informateur) had gevraagd de lippen op elkaar te houden.

„Oh!”, klinkt het geschrokken wanneer Klaver de deur van de D66-fractiekamer open doet en oog in oog staat met journalisten. Hij sluit de deur ook weer snel. Naast Ploumen en Klaver zijn ook Henk Nijboer (PvdA), Rob Jetten (D66) en Corinne Ellemeet (GL) erbij aanwezig, zij staan op de tweede plek van hun partij. Volgens bronnen ging dit geheime gesprek duidelijk over de formatie.

„Ik heb niets toe te voegen aan wat ik vanmiddag heb gezegd,” zegt Klaver als hij na afloop van het gesprek vertrekt. Ook Ploumen wil er niets over kwijt: „We hebben even bijgepraat. Er valt van alles te bespreken.”

nadat CDA en VVD de ’Kaag-coalitie’ op de korrel namen. CDA-leider Hoekstra ziet dit blok van VVD, D66, CDA aangevuld met zowel GL als PvdA niet zitten gaf hij dinsdag aan. VVD-leider Rutte viel hem bij.

Donderdag gaat de informateur weer opnieuw in gesprek met de fractievoorzitters. Naast Ploumen,  Kaag en Klaver komt ook Gert-Jan Segers (CU) bij haar langs voor een gesprek

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.