De Boa’s hebben er moeite mee te handhaven door versoepelingen

Gepubliceerd op 1 juni 2021 om 19:26

Foto: gemeente Haarlem

Er gaat weer versoepeld worden en daar zal toch wel iedereen in ons land blij mee zijn.

Dat we steeds meer regels gaan weglaten of versoepelen, dat maakt het werk van de buitensporig ambtenaar (boa’s) er niet makkelijker op. Erger nog, de regels die nu nog gelden zijn moeilijker te handhaven door alle versoepelingen, dat verteld Richard Gerrits van vakbond BOA ACP.

Nu het weer lekker warm is en de zon weer flink aan het schijnen is, kijken er veel boa’s niet naar hun werkdag uit. Het is dan vaak veel te druk op plekken zoals parken. „We kijken echt serieus of het goed gaat en spreken mensen aan als ze te dicht bij elkaar (gaan) zitten. Vaak is dat al voldoende. Maar het is soms moeilijk uit te leggen aan mensen die in een grote tuin met een groepje mensen barbecueën, dat zij dan met teveel mensen zijn en dat dat niet mag.” 

Opnieuw versoepelingen: ‘Open, tenzij’ 'gesloten, tenzij'

Afgelopen week kondigde Demissionair minister president Mark Rutte en demissionair zorgminister Hugo de Jonge weer versoepelingen aan. „’Gesloten, tenzij’, wordt ‘open, tenzij'”, zei Rutte tegen ons. Vanaf 5 juni gaan er weer een groot aantal versoepelingen in. Vanaf dan mogen ook weer cafés zonder terras en restaurants weer open. En gelukkig mag de horeca dan ook weer langer open zijn, namelijk tot 22.00 uur. Ook mogen er met een maximum van vier personen aan een tafel gezeten worden. Op 30 juni worden als alles goed gaat de openingstijden verruimd naar 00.00

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Roy
6 maanden geleden

Maar het is soms moeilijk uit te leggen aan mensen die in een grote tuin met een groepje mensen barbecueën, dat zij dan met teveel mensen zijn en dat dat niet mag.

Hoezo mag dat niet. Al heb ik 100 man in de tuin of mijn huis. Dat mag gewoon. Kijk de spoedwet er maar op na.
Zolang er geen overlast is mag dat gewoon.