Horeca wil nog vóór september een streep door de 1,5-meterregel

Gepubliceerd op 1 juni 2021 om 13:35

Foto: nos

Horeca wil nog vóór september een streep door de 1,5-meterregel

Als het aan de horeca ligt, komt er al eerder dan september een einde aan de mondkapjesplicht en 1,5-meterregel. "In de club, kroeg en discotheek moeten mensen tegen elkaar aan kunnen staan. Daar is hun verdienmodel op gebaseerd", zegt Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland.

Wat Willemsen betreft zouden de maatregelen al na de eerste prik kunnen aflopen. "Dan zou je ergens in juli al weer zonder 1,5 meter afstand kunnen", geeft hij aan. "De meest kwetsbaren hebben de prik al gehad en nu zijn vooral jongeren nog aan de beurt. De belangrijkste reden om die regel in te voeren was druk van de zorg halen. Dat gebeurt nu in rap tempo."

Eerder vandaag zei demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge dat het reëel is dat iedereen voor 1 september gevaccineerd is. Dat deed hij in radioprogramma WNL Op Zondag. Als iedereen dan gevaccineerd is, zou ook de mondkapjesplicht en 1,5-meterregel kunnen vervallen.

Fennie Kostense, eigenaar van club Steck Delft, denkt zelf ook dat de anderhalvemetersamenleving eerder al vaarwel kan worden gezegd, maar ze wil vooral snel duidelijkheid over wat ze tót die tijd moet doen. Het lijkt erop dat clubs -onder voorwaarden- al vanaf 30 juni open kunnen, maar er is nog geen enkele duidelijkheid over wat die voorwaarden dan zullen zijn.

Gaat het om toegangstesten, een vaccinatiebewijs, reserveren? Hoeveel mensen mogen er naar binnen? "Hoe gaan we dat praktisch doen. Dan moeten de bezoekers in de rij, op anderhalve meter, dan heb je best veel ruimte nodig en we zitten midden in het centrum", zegt Kostense. "Ik heb begrepen dat dat nu wellicht gaat gebeuren per 30 juni. Dat is natuurlijk vrij snel."

Bron: RTL nieuws


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.