3000 bezoekers verwacht bij protest mars in Eindhoven

Gepubliceerd op 30 mei 2021 om 02:03

Eerdere demonstratie in Eindhoven

 

3000 bezoekers verwacht bij protestmars Eindhoven, gemeente geeft toestemming

 

 
vergroot
De gemeente Eindhoven heeft een protestmars onder de noemer Walk Of Freedom goedgekeurd. Er is een vergunning verleend voor de manifestatie, die zondag tussen twee en vier uur 's middags gehouden wordt. Er worden zo'n drieduizend deelnemers verwacht.
 
Geschreven door
Joris van Duin

In andere steden is de afgelopen maanden vaker een Walk Of Freedom-demonstratie gehouden. Vooral mensen die tegen de coronamaatregelen zijn, komen hier op af. Ze prediken voor vrijheid, liefde en democratie. Het gaat om een 'dynamische' demonstratie, waarbij deelnemers door de stad wandelen. Start- en eindpunt is de parkeerplaats aan de Stationsweg in Eindhoven. De organisator zet onder meer een auto met aanhanger met daarop geluidsspeakers.

De manifestatie Walk Of Freedom vraagt om een grote inzet van medewerkers vanuit politie en gemeente, laat burgemeester John Jorritsma in een brief weten. Eerder liep een demonstratie in Eindhoven tegen onder meer de avondklok uit op ongeregeldheden.

Continu in beweging
Om rellen zoals in januari te voorkomen, heeft Jorritsma voorwaarden gesteld aan de demonstratie. Zo moet de organisatie tenminste één eigen toezichthouder per 25 deelnemers inzetten. Deelnemers moeten altijd anderhalve meter afstand van elkaar houden en de stoet wordt geacht continu in beweging te blijven.

"De afgelopen maanden hebben we gezien dat het houden van manifestaties, het hanteren van de coronamaatregelen, en het handhaven van de openbare orde hand in hand kunnen gaan, maar ook dat het niet vanzelfsprekend is", stelt Jorritsma.

 

Bron: Eindhovens Dagblad

 

Route


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.