What the Fakkeltocht eindhoven 26-05-2021

Gepubliceerd op 29 mei 2021 om 22:49

6e keer Fakkeltocht eindhoven (tongelre)
Onder de naam "What the Fakkeltocht eindhoven"

Met een fakkeltocht door de straten van Eindhoven wilde ze op dinsdag 26 mei mensen weer met elkaar in verbinding brengen en iedereen proberen wakker te maken.

Geen idee wie het organiseert maar al 6 weken op rij word in #Eindhoven een #fakkeltocht gehouden, telkens op een andere plek een 50 tal mensen liep deze week weer mee.

Het was een rustige tocht helaas gaf het weer niet helemaal mee maar dat mocht de pret van de wandelaars niet drukken, er werd gezellig gelachen en door megafoons werden leuzen geroepen zoals "het is geen straf, #mondkapje af" en "Rutte en kaag de plaag uit den haag"

De mensen met wie ik sprak gaven aan het helemaal zat te zijn, we worden van de ene in de ander wet gerommeld en er lijkt geen eind aan te komen. Er zijn #vaccins maar je hoort nu alweer over een lockdown in september, zoals de mensen zeggen genoeg = genoeg.

Ook op de test samen leving is grote kritiek, we worden behandeld als constant ziek en moeten overal voor testen.... Wanneer houd het op en gaan we terug naar normaal.

Ik merk vooral op hoe bezorgd deze groep mensen is over de toekomst van hunzelf en vooral hun kinderen, 2 x (zelf) testen in de week voor de jeugd waar hebben we het over roept de een de ander geeft aan dat Hugo alleen een verdien model ziet.

De sfeer is gemoedelijk, we komen langs een huis waar een mevrouw uit het niets begint te huilen, ik voelde de emotie zelfs... Er werd een #knuffel uitgedeeld en verteld dat ze niet alleen is maar dat ze erbij mag zijn, verder in een straat werd er gejuicht, #getrommeld en aangemoedigd om door te gaan.

Bij het terug komen op het begin/eind punt werd er nog flink nagepraat en was de sfeer gewoon geweldig, ook de sfeer tussen de mensen en de politie was mooi om te zien, er werd geklapt en gejuicht aan het einde voor de aanwezige #politie omdat ze het zo goed hadden gefaciliteerd en dit ook kenbaar gemaakt mocht worden...

Beste fakkelopers volgende keer ben ik er weer.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.